Winterland Mestreech

(Winterland Maastricht)

 

'Geesteskind'

 

Wat begon als 'geesteskind' van wethouder Raymond Leenders is uitgegroeid met behulp van dhr. Johan Ropers tot een ware publiekstrekker. Winterland Maastricht,  voor de één prachtig, geweldig en kerstmis in optima forma, voor de ander een gruwel die niets heeft te maken met het kerstgebeuren.

Je kunt ervoor zijn of ertegen maar een ding is zeker het trekt publiek en dit publiek laat Maastricht in de destijds 'rustige' dagen voor de kerst nu niet meer 'links' liggen.

 

Wethouder Leenders had een droom, zou het niet prachtig zijn om een ijsbaan gedurende de kerstperiode op het Vrijthof te zetten, al snel werd ism dhr. Roper een geheel Winterland op het Vrijthof, en anno 2000 was de eerste Winterland een feit. Een ijsbaan samen met reuzenrad. spiegelpaleis en weet ik al wat niet meer gaf het Vrijthof in de wintermaanden 'cachet', nu vele jaren en uitbreidingen later is er onenigheid over de invulling van het evenement die al gekopieerd wordt in oa Hasselt en Rotterdam.

 

De gemeente wil één kwalitatief hoogstaand Winterland verspreid over de pleinen van Maastricht, niet alleen het Vrijthof maar ook het Onze Lieve Vrouwe Plein en de pas nieuw aangelegde markt moeten hiervan profiteren. De mensen kunnen van plein tot plein vervoerd worden met één van de in Maastricht rijdende treintjes. Dit komt iedereen ten goede.

 

Voor zover kan ik de Gemeente Maastricht volgen, maar nu komt het: de Gemeente Maastricht wilt dit zelf gaan organiseren en gaat zelf ondernemers benaderen die invulling kunnen geven aan het plan van de Gemeente ne men noemt het 'Kerststad Maastricht'.

 

Waarom moet het ineens anders, waarom niet de expertise gebruiken die de Stichting Winterland in de afgelopen jaren heeft verzameld, waarom kunnen er geen 'betere' afspraken worden vastgelegd samen met deze stichting. Of is het inderdaad zo dat de 'ruzie' tussen Wethouder  Jacobs van de PVDA en Stichting Winterland 'persoonlijk' is geworden en dat dhr. Jacobs de Stichting zo een hak wilt zeggen ?

 

Wie zal het zeggen, we zullen het nooit weten dhr. Jacobs stopt ermee en 'zadelt' zijn opvolger met een 'echte crisis' op. Hij en de nieuwe tussenpersoon Benoit Wesley zullen proberen deze impasse te doorbreken, zodat Maastricht ook weer in 2010 een mooi, kwalitatief en publiektrekkend Winterland voor iedereen te bieden heeft in de toch al donkere dagen van December. Het zal in ieder geval niet zijn wat dhr. Raymond Leenders voor ogen had.

 Noa Bove

Want is de kersttijd niet de tijd van 'Vrede op Aard' !

klik op één van de foto's om naar de officiële website van Winterland te gaan.

Noa Bove

Noot van de webmaster: Ik haal en krijg veel foto's van het internet hierdoor weet ik niet altijd of er © copyright opzit,

of dat deze vrij te gebruiken zijn, dus als je een foto tegenkomt waar je denkt dat deze er niet hoort te staan, mail me dan even. Opmerkingen, suggestie en ideeën zijn altijd welkom en kunnen in het 'gastebook' achtergelaten worden.

 

Aonvaank