Beweging - Verankerd ?

(Kunst)

Beweging en Verankerd,

Twee woorden die vast zitten aan de grond en die beginnen of eindigen met een streep messing.  Is dat kunst of poŽzie of het begin van een gedicht ? Er zijn gedichten die maar 4 regels hebben dat wordt ook wel kwatrijn genoemd. Wie bepaalt wat kunst is, wat voor de een kunst is, is voor de andere 'rotzooi' of nietszeggend.

Deze twee woorden 'beweging en verankerd' liggen op de kesselskade net achter de St.Servatiusbrug en is het begin van een gedicht die geschreven is door Dianne Soeters oftewel (Soli) die sinds 2005 is begonnen met gedichten, poŽzie en sinds 2008 korte verhalen.

In augustus 2007 kwam de gedichtenbundel het water zingt uit bij haar toenmalige uitgeverij Hernia & Co en kwam er een twee woorden-gedicht, 'beweging verankerd', in opdracht van de Gemeente Maastricht ter gelegenheid van de restauratie van de eerste boog van de Sint Servaasbrug. Het staat voor de vroegere kadewand en het voormalige kanaal Maastricht-Luik. Deze twee woorden zijn in messing vastgelegd en liggen in sporen in het voetpad onder de 1e boog aan de Kesselskade in Maastricht.

Het gedicht 'gebogen' waarin deze twee woorden verwerkt zijn. is, opgenomen in het presentatieboekwerk over de renovatie van de eerste boog en is op 31 augustus 2007 uitgegeven tijdens de feestelijke opening door wethouder Stadsontwikkeling dhr. Luc Winands.

 

 

Bron: Dianne Soeters,Blog Dianne Soeters, Boek: Dianne Soeters. Het water zingt. 40 blz. Hernia & Co, Heerlen 2007- ISBN 978-90-811924-3-9. Jaarboek Maastricht 2007-2008 blz 18-19 (Augustus). Foto's John Kerkhofs

Nao Bove

Aonvaank