Jaorbeukskes Mestreech

(Jaarboekjes Maastricht)

 

Ieder jaar geeft de Stichting Jaarboek Maastricht een boek uit met hoogtepunten en nieuws over het afgelopen jaar.

 

Deze jaarboeken zijn voor de nieuwsgierige verzamelaars en voor de vele Maastrichtenaren een verzamelobject geworden.

 

 Een ideale vraagbaak waar vele vragen worden beantwoord. Dit boek wordt dankzij een relatief klein team van enthousiastelingen en een aantal sponsors uitgegeven.

 

Dit jaar (2015) was er een tentoonstelling in het Centre Ceramique met als titel Mieljaar ! Maastricht,

Herkenning, ontdekking en beleving van 60 jaar Maastricht!

De tentoonstelling gaf een beeld van de ontwikkeling van de stad Maastricht. We zagen hoe Maastricht is geŽvolueerd van gesloten provinciestad naar een internationale stad in het hart van Europa. Het is een feest van herkenning, beleving en ontdekking! Je liep als het ware door de tijd, iconen als Puch, Berchmans en Kombi en dansen in het stadspark of met het hele gezin naar Bruis. Door de tentoonstelling kon de student, toerist of de nieuwe bewoners van Maastricht deze beter begrijpen. Het verhaal Mieljaar! Maastricht 1955-2015  werd verteld aan de hand van vijf thema's: Onderwijs, Stadsontwikkeling, Economie, Kerk en Religie en Vrije tijd en Vertier.

Deze tentoonstelling vond plaats in het kader van de 60ste uitgave van het Jaarboek Maastricht en het 25-jarig bestaan van de Stichting Jaarboek Maastricht. In oktober 2015 verscheen de 60e jaargang van deze langstlopende stadskroniek van Nederland en heeft het thema Maastricht Herbouwd. Veel mensen vonden dat er te weinig werd verteld over de provotijd en andere voor hun noemenswaardige feiten van en over Maastricht.

Noa Bove
Bron, website Mieljaar Maastricht, Centre Ceramique, Foto's MestreechterSteerke

 

Aonvaank