Letste grotbewoenster in Nederland

(Jan vertlt)

Letste grotbewoenster van Nederland:

De laatste grotbewoner van Nederland

Mesjiens herinnert ziech nog iemes: Greetsje Blankers, die met hr drei katte en ne hoond tot in 1972 in de Pietersberg (aon de Zonnebergweeg) woende.
Zie waor de ltste holbewoenster vaan Nederland. Greetsje woende bij veurkr in die grot, hoewel dr ouch n klein huiske aon de veurkant laog.
Iech weit nog good tot es iech, es kleine jng, met mien pap en mam langs t huiske kaom, iech altied erg geobsedeerd daordoor waor. t Had tegeliek get spannends mr ouch gt akeleks. Hoegswoersjijnelek had iech nog 't verhaol vaan Hans en Grietje in miene kp. Greetsje daorentege wr zeker gein hks .... 't Sjeint 'n hiel leef vrouwke te zien gewees, die gewoen gt aanders waor daan de rs .... Toen zie in 1972 op 82-jaorige leeftied de grt moos verlaote woort zie opgenome op Aajd Klevarie, boe zie op 14 oktober 1981 koum te euverleije. Zoe zuuste mr weer, ste aanders bis daan de massa, zalle lui diech vreemp vinde .......

CORRECTIE door Jose Louwe; "De laatste jaren van haar leven heb ik haar verzorgd. Was niet opgenomen in Klevarie maar heeft gewoond in bejaardentehuis Aldenhof aan het St. Servaasbolwerk. Greetsje had een sterke eigen wil en je deed niets met haar wat ze niet wilde, op een morgen las ze in de Limburger haar eigen verhaal over de grotwoning en dat ze overleden was, nou de boot was aan. Ik heb toen met de Limburger gebeld en ze zijn gekomen met bloemen en een taart, Greetsje zat te glunderen als een koningin toen er nieuwe foto's gemaakt werden. Kan me helaas niet meer het exacte jaar herinneren. Een grote lieve schat was zij vol met humor en streken, een mooie tijd heeft ze daar gehad."

En weer wl iech verwieze naor 'n gewldig stk dat John Kerkhofs heet euver Greetsje Blankers:. 
https://mestreechtersteerke.nl/pagBM-greetsjeblankers.htm

Bron  Jan Schelling,  foto Jan Schelling.

eine terk