'De Krul' en Pijlers Noorderbrug

 

Kunstwerk afrit noorderbrug

(foto boven John Kerkhofs oude situatie)

De trappentoren bij de oude afrit van de Noorderbrug blijft staan na de sloop van 2018 en is ontworpen door de Belgische architect Guy Cleuren, Wandelaars kunnen de oude afrit van de Noorderbrug in Maastricht omhooglopen via de trappentoren die er is gebouwd. De oude afrit is blijven staan als folly,(niet-conventioneel gebouw of bouwwerk, dat ongeschikt is voor huisvesting of andere functies en uitsluitend een decoratief, WIKIPEDIA), een speels element in het nieuwe Frontenpark.

De krul geldt voorlopig als uitzichtpunt, wellicht worden er later ook culturele of sportactiviteiten op gepland. Deze prominent binnen het Frontenpark pronkende 'De Krul' is een restant van de oude afrit van de Noorderbrug die blijft staan als herinnering. De markante betonnen kolos is nu een uitkijkpunt en biedt een uniek kijkje op zowel het Frontenpark als het Sphinxkwartier.

Op 25 en 26 september 2021 zijn er Murals geschilderd op de pijlers van de restant van de Noorderbrug waar 'de krul' op rust. In samenwerking met een twintigtal jongeren uit Maastricht en het SDG House Maastricht schilderde Collin Van der Sluijs (ook de schilder van de Mural zanglijster aan het eind van de Boschstraat/Fransensingel) de saaie pijlers van dit kunstwerk over de toekomst van de stad en de wereld. (gebaseerd op de Sustainable Development Goals).

    

         

Links Mural pijlers, trappentoren Noorderbrug en Mural Zanglijster Boschstraat/Fransensingel. (foto's John Kerkhofs)

Voor foto's van de onthulling van het kunstwerk kunt u terecht op de fotosite van Belvedere Maastricht.

Voor een wandeling langs street art kunt u terecht op de website van Bezoek Maastricht

         

Bron:  De Limburger, Bezoek Maastricht,  Foto's John Kerkhofs.

Nao Bove

 Aonvaank