Social Sofa MUMC+

(Sociale Sofa to het MUMC+ ziekenhuis te Maastricht)

 

Social Sofa Maastricht UMC+;

Oftewel het ziekenhuis in Maastricht heeft ook een 'social sofa'

 Als je op de website van MUMC+ zoekt naar de 'Sociale Sofa' kom je het volgende tegen:

Mooi, je hebt de Social Sofa van het Maastricht UMC+ ontdekt!
Deze bank is van ons allemaal, gemaakt door medewerkers van het Maastricht UMC+. Een bank die op het zitgedeelte het hart en de handen van de zorg laat zien én op de achterkant de verbinding met de regio. 
Op de bank zie je vijf karakteristieke gebouwen van Maastricht, de Sint-Janskerk, de Sint-Servaasbrug, het Bonnefantenmuseum, het stadhuis en het oude centrum. En vergeet de Maas niet, die kronkelt er tussendoor.

Er zitten ruim 25.000 Mozaďeksteentjes op de Sociale Sofa! Het plakken en op maat knippen was dus hele klus.

Op de linkedin pagina van Rob Cober Teamleider Grafische Dienst van de MUMC+ staat de volgende informatie:

Sinds kort pronkt hij aan de vijver voor de hoofdingang, de Social Sofa, een bank die verbindt. Een plek om samen met je collega’s van het ziekenhuis of de faculteit te lunchen, even af te schakelen of gewoon te genieten van de frisse lucht.

Alle medewerkers mochten letterlijk hun steentje bijdragen aan het kleurrijke geheel. Net zoals we ook allemaal samen een steentje bijdragen aan de zorg. Duizenden mozaďeksteentjes vormen het ontwerp dat Nadine de Burlett maakte in opdracht van Charlotte Nillesen en Esther Bessems. Deze bank markeert de inzet van alle MUMC-ers (en FHML-ers) tijdens de pandemie, maar ook in de zorg van vandaag. Het MUMC+ ontwerp laat dit ook zien. Het ontwerp toont de vele handen van de zorg, de diversiteit van functies en ons hart voor de regio. Vanaf onze MUMC+ sofa start binnenkort een korte wandelroute naar de Social Sofa in het groen bij FHML. 

 

Bron: Website MUCM+,Linkedin pagina van Rob Cober Teamleider Grafische Dienst MUMC+. Foto's John Kerkhofs

eine terök