Wist Geer dat ?

(Olifant in café In den Ouden Vogelstruys)

 

WIST JE DAT....

 

... in 1958 een olifant in café In Den Ouden Vogelstruys te gast was !!

 

In het jaarboek van 1958 op blz 32 lezen we het volgende:  Geen markante gebeurtenissen hebben 1958 tot een bijzonder jaar voor Maastricht gemaakt. Geen Heiligdomsvaart, geen opzienbare zaken werden ondernomen, maar het leven van alle dag rolde genoeglijk voort, al keken wij even op toen een olifant van het Manresa circus zijn retraite afbrak voor een bezoek aan de Oude Voghel Struys.

In 1958 had er in Nederland een korte tournee van slechts 3 weken plaats van het Manresa circus. De tournee begon op 22 november in Venlo, en voerde verder naar Venray, Nijmegen, Roermond, Brunssum, Heerlen, en tot slot Maastricht. De naam was afkomstig van het Manresa retraitehuis in Venlo. De gebouwen van die instelling waren aan renovatie toe, en daar was geld voor nodig. De paters waren op het idee gekomen om de hulp in te roepen van een aantal circussen, Erie Klant had de leiding over dit unieke project. Hij stelde meerdere van zijn roofdierengroepen met hun dompteurs ter beschikking, Dat leverde de basis voor een programma zoals dat in geen enkel circus nadien ooit nog te zien is geweest. Aan het project werkten verder ook nog mee het Belgische circus Gustaaf DeMuynck, die zijn kiosktent ter beschikking stelde, Circus Strassburger, en Willy Hagenbeck.

Bron Facebook Aw Foto's vaan Mestreech. Foto opbouw circus 'Het Zuiden, RHCL, Facebook Aw Foto's vaan Mestreech. Foto olifant in café RHCL en Jaarboek Maastricht 1958 blz 32.

Aonvaank