Wist Geer dat ?

(Mestreechter Punekes ?)

WIST JE DAT....

er naast de chocolade 'Mestreechtersteerkes' (Maastrichtse Sterretjes) ook chocolade 'Mestreechter punekes' (Maastrichtse kusjes) zijn? Deze worden gemaakt bij de fa. DARQ in de Maastrichter Smedestraat 2. Het team van  DARQ bestaat een zestal mensen onder leiding van Jorrit Consten, eigenaar en oprichter van  DARQ in 2016. Chocolatier Ralph en patissier Kim zijn het kloppend hart en vormen de productie van bonbons en chocolade-traktaties en meer. Mestreechter Punnekes/Kussen uit Maastricht zijn gemaakt met duurzame witte chocolade en is een  Perfect souvenir uit Maastricht.

uit een artikel van Chapeaumagazine: Mestreechter Punekes of Maastrichtse kusjes: een warm welkom op afstand, de bekende chocoladekusjes van chocolaterie DARQ in Maastricht zijn al jaren een groot succes. Veel toeristen nemen de kussende lipjes graag mee in een doosje naar huis. Ook de Maastrichtenaren zelf zijn er maar wat trots op. Veel van hen scoren regelmatig een doosje om er hun gasten mee te verrassen: het is de manier om aan te geven dat je iemand wel zou willen pune, zeker in een tijd waarin dat lang niet altijd is gewenst.

Vanaf dit voorjaar serveren tal van Maastrichtse (en niet-Maastrichtse) horecagelegenheden in plaats van het overbekende koekje een Mestreechter Puneke bij een kopje koffie of thee. Op die manier willen we alle bezoekers van het mooie Maastricht warm welkom heten’’ aldus Jorrit Consten.

Het idee om de chocolaatjes los te verpakken als zoete begeleider van een kopje koffie of thee ontstond al een tijdje terug, maar door alle drukte kwam het er maar niet van.  ,,Het afgelopen jaar was daar wel alle tijd voor’’, vertelt Consten. Hij koos ervoor het pure puneke los te verpakken en vond al snel vier partners die geïnteresseerd waren in een alternatief voor het wat afgezaagde koekje bij de koffie. Vanaf dit voorjaar krijg je de Maastrichtse kus sowieso bij Oostwegel Collection (Kruisherenhotel), Tapperij de Poshoorn en Pieke Potloed bij de koffie. Ook de eetcafés van Par Hasard in Amsterdam hebben de Maastrichtse chocoladekusjes in huis gehaald.

Momenteel is men in gesprek met zo’n tien restaurants en hotels in Maastricht. Daarnaast bestaat er ook buiten de horeca belangstelling voor de 'punekes'. We praten ook met een aantal bedrijven die de chocolaatjes willen inzetten bij de ontvangst van klanten of ze weg willen geven als relatiegeschenk.’’

Bron. Website DARQ, Chapeaumagazine. Foto website DARQ

Nao Bove

Aonvaank