Het Millenniumbos op de Cannerberg is verrijkt met 34 zwerfkeien afkomstig uit de bouwkuip van de A2 tunnel. 

 

De zware stenen, waarvan sommige meer dan 2000 kilo wegen, zijn zon 3 miljoen jaar geleden door de stroming van de Oermaas meegesleept vanuit de Ardennen naar het huidige Maasdal. Deze zijn de afgelopen jaren opgegraven bij de aanleg van de tunnel, zo zijn ze weer tevoorschijn gekomen.

Eind 2013 werden de eerste bomen voor het uit te breiden Millenniumbos geplant door leerlingen van drie basisscholen uit de buurt. Inmiddels hebben de ruim 31.000 jonge bomen en struiken, die onderdeel zijn van de natuurcompensatie voor A2 Maastricht, een plekje gekregen boven op de Cannerberg in Maastricht.

 

ook de aanleg van het wandelpad door Avenue2 is klaar. dat pad leidt naar twee zogenaamde luchtkokers, overblijfselen van een voormalig NAVO-hoofdkwartier. op deze plek komen verschillende wandelpaden van het oude en het nieuwe deel van het Millenniumbos samen. Om die verbinding en de samenwerking met het A2-project te onderstrepen, is aan Avenue2 gevraagd om hier een aantal zwerfkeien uit de tunnelbouwkuip neer te leggen.

 

Nao Bove