Bandit

(Two Shots Bandit from Gliekshome)

Onze Bandit, onze grote knuffelaar, lachbekje en oren bijter is niet meer. Gisteren hebben we ons verstand laten spreken boven onze hartenkreten. We hadden hem nog zo graag bij ons willen hebben, Miljaar wat ging het snel, eergisteren merkte we het plots, natuurlijk het was al langer maar dan denk je, het is het weer, het ligt aan de warmte, hij is al wat ouder. Dan plots veranderd iets wat je niet kan thuisbrengen en besluit je om hem te laten nakijken. We waren er totaal niet op voorbereid, ok zijn heupen waren op, geen probleem daar zijn tabletjes voor en je kunt je erop aanpassen. Maar dan tumoren rond zijn hart, daar waren we niet op voorbereid.

Eenmaal thuis begon hij over te geven, maar toen Bandit niet meer wilde eten (wat zijn grote hobby was) wisten we dat het mis was. De laatste tocht naar de DA met een ogenschijnlijke vrolijke hond. Maar dat was Bandit ten voeten uit, hoeveel foto’s heb ik niet van hem waar hij op lacht. Thuis werd hij door Callen nog over zijn kop gelikt, Bandit zelf legde zijn kop op Guinness, wist hij dat hij niet meer zou terugkomen ? Dan naar de laatste knuffel hebben we hem met veel, heel veel pijn moeten laten gaan. En dan slaat de twijfel toe, was het niet te vroeg, hadden we niet nog….. Onze DA maakte meteen een einde aan de twijfel en zei. “beter een week tevroeg dan een uur telaat”. Misschien hard maar wel eerlijk en waar. Het enige wat we onze kameraad, onze knuffelbeer nog konden geven, was een rustige laatste reis.

Maar waarom zijn de juiste beslissingen dan ook de pijnlijkste!!

Fokker         Peter & Angelique Driessen

Vader          Magic Orlando from Gliekshome                                             

Moeder       Tiger Woods from Gliekshome

Geb.            13 februari 2004 Gest.04 augustus 2015.

Naam          Two Shots Bandit from Gliekshome, roepnaam Bandit

 

                    

Bandit oftewel Two Shots Bandit from Gliekshome, wat een grote naam voor zo'n klein hondje, dat komt gewoon omdat zijn vader tweemaal heeft mogen (moeten) proberen bij zijn moeder, zodoende.

 

Maar Bandit is de benjamin en doet dus alles wat de andere Goldens nooit gedaan hebben, we hebben dan ook onze handen meer dan vol aan hem. Maar we hebben gehoord dat zijn broertjes en zusjes precies hetzelfde zijn, zijn pa wilt overal bij zijn, hij wilt er het liefste op zitten, ben je aan het klussen dan kun je niet zagen of met de hamer slaan omdat hij er te dicht op zit. Maar ondanks dat hij ietsje onzeker is is hij een dot van een hond en erg aanhankelijk en overal voor in, als hij maar bij je kan zijn (net zijn vader).

 

Toen we Bandit kregen was hij een kleine beer, en we dachten eindelijk een echte golden, aldus in mijn ogen, alle Goldens wat we tegenkwamen waren flink en vroeg klaar, en bij ons. Onze Goldens zowel Woody, Magic als ook Orlando waren pas 'klaar' toen ze een jaar of vijf oud waren, hierdoor behaalde Anja met haar grote hobby wel prijzen maar net niet die ene grote prijs.  Nu Bandit brengt daar verandering in, echter helaas, Bandit is een ADHD hond, heel erg druk en nooit rust. Hij is blij als hij gaat wandelen, echter eenmaal buiten wilt hij zo snel weer zijn rondje lopen zodat hij weer snel terug is, alles moet snel, zelfs het eten.

 

Bandit is graag bij de mensen, hij is altijd blij en heeft (bijna) altijd speelgoed in zijn mond, hij slaapt er soms zelfs mee,  en ondanks dat wij bijna geen cursussen met hem gelopen hebben luistert hij erg goed, vooral als hij los loopt, hij blijft in de buurt muv als hij met zijn vader op onderzoek gaat dan wordt het wel eens vergeten dat hij moet luisteren.

Bovenaon

Bovenaon 

Bandit wilt overal bij zijn en is ook weer een vriend voor iedereen, als maar iemand hem aanhaalt dan is hij tevree, we wandelen veel met hem en ook zwemmen doen we geregeld, hij gaat helemaal los als hij vogels ziet, hij blijft deze dan ook nakijken en ziet voor de rest niets meer wat resulteert dat wij moeten opletten dat hij nergens tegenaan loopt.

Misschien hebben we wat weinig met hem gedaan, vroeger ging je veel en verder met de honden wandelen, nu misschien ivm tijdsdruk is het minder, maar we gaan weer ertegenaan. Een welkome afwisseling is de camping waar mijn schoonbroer ligt en de vakanties naar Oostenrijk of waar ook als ze maar mee kunnen.

Bandit is een geweldige huishond geworden met een meer dan gouden karakter.

eine terök