Magic

(baby boom Magic from Gliekshome)

 

Fokker   Peter & Angelique Driessen

Vader     Wesley Cumgen                                         

Moeder  Ziggy v.d Beerse Hoeve

Geb.       17 September 1993

Naam     Gregarious Magic from Gliekshome, nadat een fokker met de kennelnaam Gregarious hiertegen protest had aangetekend is het Baby Boom Magic from Gliekshome geworden met als roepnaam Magic.      

 

 

 

Baby Boom Magic from Gliekshome geb. 18-09-1993 Overl. 28-12-2006

Magic arriveerde bij ons in November als tweede Golden Retriever naast onze Woody.

Al gauw bleek dit een drukte makende puppy waar wij ons handen meer als vol aan kregen,

maar als “ervaren” honden opvoeders (reeds onze tweede raspup) konden wij dat wel aan

dachten we.

 

Er werd besloten (Anja) dat dit een Showhond werd en dat hij dus ook op show ging, natuurlijk

eerst nadat hij dezelfde cursussen als onze (rustige) Woody had doorlopen, en meer want Magic

was op de cursus één van de beste maar op alle andere dagen van de week had hij zoiets als

lang leve de lol.

Er volgde dus een beginnerscursus bij de  Golden Retriever Club Nederland waaronder schotvast e.d., verder een cursus ringtraining bij de M.H.S.V., alles met vlag en wimpel gehaald.

Magic is nu véél beter onder controle te houden en gaat hoe langer hoe beter luisteren!

 

Enkele “leuke” ervaringen wat wij met Magic hebben meegemaakt is dat hij als pup zo onder het

schrikdraad bij de schapen kon lopen. toen dit door Woody  werd geprobeerd deze een “stroomstoot” kreeg te verduren hierdoor is deze enkele weken niet in de buurt van de schapen durven te komen. Het schijnt dat Magic ook iets uitstraalt van bijt me maar, want als er  één hond wordt gebeten dan is dit Magic, terwijl Magic toch een heel vrolijk en iedermans vriendje van een hond is, een beetje gek maar dat kan alleen maar komen doordat zijn vader een “belg” is. Denken wij. Eén keer bij de door de G.R.C.N. georganiseerde wandeltocht in Gronsveld lieten wij (stom he) Magic voor een luttele moment uit het oog, wat door Magic meteen werd ge(mis)bruikt, hij rolde zich door een aan de buitenkant harde maar in de binnenkant o zo  zachte koeienpoep, hierdoor hadden wij geen witte maar een “groene” Golden Retriever, hr.Mol kon zijn lol niet op toen hij Magic zo zag binnenkomen.

Wij vonden dit minder leuk, want wij moesten nog met Magic in de wagen naar huis, thuis aangekomen heeft Anja na het schrobben met behulp van enkele liters water en groene zeep onze eigen Magic weer terug kunnen vinden in het groene monster.

Ook bij een Golden Retriever show in Antwerpen kreeg Magic het predikaat zotteke opgeplakt, dat klopt ook nog maar waar hij ook is Magic probeert altijd in het middelpunt van de belangstelling te staan, en dat lukt hem aardig ook. 

Bovenaon 

Qua gezondheid hebben we eigenlijk niets te klagen, op wat last van zijn darmen en een enkele litteken van bijten na, wat betreft dat litteken is deze bijna niet te zien, alleen als je het weet kun je het vinden.

Wel heeft Magic schijnbaar een maagaandoening (darmen) die zeer moeilijk te beschrijven is, in het tijdschrift  “de Hondenwereld” uitgebreid beschreven stond, hierdoor eigenlijk erachter gekomen wat hij precies had. We zijn bezig geweest over te stappen op de “homeopathie methode” deze lijkt gelukkig aan te slaan, waardoor er geen dure medicijnen meer gekocht hoeven te worden, en natuurlijke medicijnen zijn altijd beter dan farmaceutische.

 

Onze 'puppie' Magic is niet meer. Zijn wil was er nog wel echter zijn lichaam kon het niet meer aan.

Samen met Bert onze dierenarts hebben we de moeilijke keus moeten maken.  Magic is meer dan 13 jaar bij ons geweest en heeft bij ons een hele lading vrolijke herinneringen achtergelaten, vanaf zijn eerste dag heeft Magic zich bij ons thuis gevoeld en wij bij hem.

Wanneer is het tijd om te gaan.

Wanneer neem je de beslissing.

Wanneer weet dat je er goed aan hebt gedaan.

Wanneer besluit je dat de langste weg begint.

Een stukje van onszelf zal altijd leeg blijven.

Een stukje van onszelf zal altijd verdrietig zijn.

Een stukje van onszelf zal altijd aan je blijven denken.

Een stukje van onszelf zijn we kwijtgeraakt.

Blij zijn we dat Magic samen met Orlando en Bandit in 2006 nog heeft kunnen genieten van de vakantie in Oostenrijk waar we toen nog een kleine schim van de oorspronkelijke Magic hebben kunnen meemaken.

Bovenaon 

eine terök