Us Reize

(onze reizen)

Spreekt voor zich, hier komen onze reisjes te staan, dit jaar (2022) mochten volgens vele weer. Corona bleek niet meer te bestaan of hebben we ermee leren leven ! In ieder geval we hadden een weekje vakantie en Anja vond het een goed idee om een paar daagjes weg te gaan. Anja dacht aan een midweek ergens in Nederland , en ja hoor wij, Callen en Jamie nemen we uiteraard  mee. Na een rondje op de computer zoeken op het grote internet bleek dat er of weinig plek was en anders dat het te duur is om in Nederland te blijven, geen probleem.

Anja is niet voor een gat te vangen en heeft niet voor niets een diploma van SEPR (reisverkoper) op zak en ging verder op zoek. Uiteindelijk viel de keuze op Heidelberg, een stad in het noordwesten van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg gelegen aan de rivier de Neckar. De stad van de burcht, de studenten en de fietspaden. Heidelberg op nog geen 3 ½ uur rijden van Maastricht, Anja is hier als klein meisje geweest en had er goede herinneringen aan. Een hotel was snel gevonden, airco op de kamer was een must. Het zou tegen de 30 graden gaan worden, niet ideaal, maar het weer kun je niet uitzoeken. Uitgezocht water te doen is en vooral je weet maar nooit waar ligt een dierenarts. 

John opperde wel nog dat we de kamer moest opwaarderen om zo een ijskast(je) op de kamer te hebben zodat hij de gekoelde meegenomen halsbanden voor de honden kon koelen. Goed ideetje. Toen was het zover, we zijn altijd nerveus als we op reis gaan, dat slaat natuurlijk over op de honden, waarom ! Zo zitten we gewoon in elkaar.

De dag van vertrek nog even een wandeling met de jongens en hup de auto in, we zijn er klaar voor. Het enige probleem is dat ik geen paspoort meer heb, maar we behoren toch tot de Sjengengroep (Schengengroep) die het vrij reizen door Europa mogelijk maakt !  Het paspoort heb ik ergens vorig jaar verloren. Anja had al zo vaak gezegd om een nieuwe te halen, maar dat is tot nu toe niet gelukt.. Soms ben ik een beetje eigenwijs.. Anja kan dit alleen maar beamen, zij weet er wel raad mee. De airco in de auto stond lekker aan en de warmte viel wel mee, alles lag plat en de koffers lagen helemaal achteraan tegen het grote raam.  De jongen kunnen er zo wel lekker tegenaan leunen, meestal als we aan het rijden zijn dan de broodjes binnen handbereik, als we weg gaan hebben we altijd honger. De jongens krijgen altijd een ‘kontje’ van het broodje. In ieder geval na een klein uurtje zijn we voor het eerst gestopt, effe een plaspauze, Callen plast in tegenstelling van Jamie bijna niet, alleen het hoognodige, Hij is bang dat we weggaan zonder hem, die gek.

Na maar 3 baustelle en van stukjes van langzaam rijdend verkeer zijn we dan aangekomen, het hotel heeft een parkeergarage en dat is wel handig, de auto staat veilig en in de schaduw, de verhuizing kan beginnen, ondanks we maar een paar dagen blijven zijn we volgepakt, een koffer, een tas, een rugzak, een laptop en niet als laatste de fototas wordt meegesleept, de kamer was nog niet klaar en we moesten maar even wachten, de airco stond aan dus het was goed te doen. Samen een rondje rond het hotel gelopen, wat dat betreft is google een perfecte oplossing, we hadden de buurt al verkend en wisten waar het dichtstbijzijnde park lag. Meteen even de tijd gehad om de buurt te verkennen. Terug in het hotel met de lift naar kamer 401 met zicht op de 'bergen' , eerst de meegenomen dekens voor de jongens neerleggen zodat er niet teveel haren gaan 'rondzwerven',  zo heeft de poetsdame niet al teveel werk met het opruimen van de haren. 'S avonds nog een ommetje gemaakt en dan zit de eerste dag er al op, we hebben nog voldoende broodjes, dus verhongeren doen we zeker niet. De rest van het verhaal kunnen jullie lezen op de CALLEN-Adventurepage 

Eerste (plas)stop, uitzicht van kamer 401 en veel oud gebouwen in de universiteitsstad Heidelberg

Populair vervoer voor iedereen, betaalt wordt via de gsm die je op het stuur klikt. De plezierhaven aan de Neckar en het stadsstrand aan de Neckar.

Uitzicht van de ene kant van Heidelberg naar de andere kant.

Straatverkeer, trams en elektrische bussen, Mulan (muurschildering) campus universiteit, en naast een winkle van gummyberen heb je veel restaurants in Heidelberg voor elk wat wils !

Rust, prachtige renaissance gebouwen, kleurrijk straatje de Plöck met op het einde de St.Annakerk, Corona is nog steeds aanwezig.

Aonvaank