Wist Geer dat ?

(Kaartspeul Mestreech)

 

 

WIST JE DAT....

 

... Er nu een kaartspel op de 'Maastrichtse' markt is met bekende Maastrichtenaren erop. Een potje hartenjagen, klaverjassen, pokeren, toepen of kwajongen met een kaartspel van bekende Maastrichtenaren is toch weer net even iets anders dan de 'gewone' pot kaarten.

Bij de presentatie van Duo X-Elle op 23 augustus 2015 en fotograaf Kenneth Tan een naar hun idee ontworpen kaartspel met bekende Maastrichtenaren. De opbrengst van het kaartspel komt ten goede aan stichting De Knoevel.

 

De bekende Maastrichtenaren hebben belangeloos meegewerkt aan dit initiatief. Kenneth Tan en Duo X-Elle: 'Wij wilden iets speciaals doen oor een lokaal goed doel. Deze keer is gekozen voor Stichting de Knoevel. Een heel team van vrijwilligersheeft hier de schouders onder gezet en ook de bekende Maastrichtenaren hebben geheel belangeloos meegewerkt. De gehele opbrengst gaat naar Stichting De Knoevel. Zo wordt het dus 'Veur Mestreech, door Mestreech'.

 

Stichting de Knoevel organiseert verwendagen voor gezinnen met langdurig zieke kinderen. Op het kaartspel staan 24 bekende Maastrichtenaren die hun sporen op (theater)planken en podia hebben verdiend. Naast Marie-Ange en Dorrie van Duo X-Elle kunt u een potje kaarten met Beppie Kraft, Eric Jaspers, Ziesjoem en Huub Adriaens. Daarnaast kunnen de twee Jokers de bekende 'Jo Ta - La Folie' uit de Maastrichtse carnaval natuurlijk niet ontbreken. Op alle boeren, dames en herenkaarten staan per kaart steeds twee door Kenneth Tan gefotografeerde BM'ers. Ook het ontwerp van de kaarten is van zijn hand. De bekende Maastrichtenaren zijn gekleed in middeleeuwse kledij, die ontworpen en beschikbaar gesteld werd door Margriet Bontrup.

 

Nieuwsgierig wie er nog meer op de kaarten staan? Op de website www.mestreechskaartspeul.nl kunt u ze allemaal bekijken. 

   

Nao Bove

Aonvaank