Wist Geer dat ?

(Maastrichtse Tegel)

 

WIST JE DAT....

 

... Maastricht een eigen tegel heeft ?

Deze stadstegel heeft de naam 'Mie leef Mestreech'

Maastricht heeft er nu een eigen stadstegel bij. Het Nederlandse 'StoryTiles' ontwierp een serie stedentegels van 11 mooie steden in ons land. En daar hoort Maastricht uiteraard tussen.

De stedentegels vatten in een klein verhalend kunstwerkje op handgebakken keramiek het karakter en de sfeer van de stad samen. Iedere liefhebber van Maastricht zou er toch eentje in huis moeten hebben hangen?

De tegel van Maastricht heet 'Mie leef Mestreech' en is met de hand gebakken in twee maten (10x10 en 13x13 cm). De stadstegel is verkrijgbaar vanaf 27,50 euro o.a. in verschillende lokale winkels in de stad en online via https://storytiles.nl/nl/product/mie-leef-mestreech/

Over StoryTiles

StoryTiles is met haar atelier gevestigd aan het IJ in Amsterdam. Sinds 2007 ontwerpt oprichter Marga van Oers keramieken tegels met elk een eigen miniatuur verhaal. De tegels zijn handgemaakt en gebakken in eigen land. In beginsel startte Van Oers met oud-Hollandse tafereeltjes met een twist gebaseerd op 't Delfts blauw van vroeger. Inmiddels lanceert zij elk half jaar een nieuwe serie tegeltjes, in binnen- en buitenland, in verschillende stijlen en in samenwerking met andere ontwerpers en musea.

Keramische tegels worden al sinds de 16e eeuw gemaakt in Delft en omstreken. StoryTiles eert deze traditie en creŽert miniatuurverhalen op tegels. Alle tegels worden in Nederland ambachtelijk gebakken op hoge temperatuur. De kunstwerkjes zijn dus hitte- en waterbestendig waardoor het bijzondere design levenslang mee gaat. Elk ontwerp is met de hand gebakken en daarmee uniek.

De tegels worden geleverd met een ophangsysteem en zijn beschikbaar in volgende maten: Small: 10◊10 cm Medium: 13◊13 cm* Large 20x20cm

*De medium tegel is gelijk aan het formaat van het beroemde Oud Hollandse Witje

Bron website: Hans van Eijsden voor Maastricht Lokaal.

Nao Bove

Aonvaank