Wist Geer dat ?

(Volkslied van Maastricht)

 

WIST JE DAT....

 

... Harmonie Kunst Door Oefening dat opgericht is op 15 maart 1901 in de persoon van voorzitter N.Crijns op 26 november 1975 het eerste exemplaar van het fraai ge´llustreerde 'Mestreechs Volksleed' aanbood aan burgemeester A.M.I.H. (Fons) Baeten. 

Het ontwerp werd gemaakt door Jean Nelissen, die enkele weken later overleed. De in de verkoop gebrachte exemplaren hebben tot doel aan een behoefte van veel stadsgenoten te voldoen, de opbrengsten zijn voor het uniformenfonds van de in 1976 jubilerende 'Kunst Door Oefening'.

Harmonie Kunst Door Oefening is van oorsprong een echte Maastrichtse binnenstadsharmonie die werd opgericht als ontspanningsvereniging voor medewerkers van de voormalige Sphinx fabriek in de binnenstad van Maastricht. Tegenwoordig is harmonie Kunst Door Oefening een zelfstandige vereniging met circa 85 leden tussen de 8 en 80 jaar. De vereniging bestaat uit een harmonieorkest, een drumband, een bestuur en een erebestuur. Sinds juni 2021 is de vereniging gevestigd in Daalhof. In 2021 viert KDO haar 120 jarig jubileum.

Het Maastrichtse Volkslied, op een tekst van Fons Olterdissen en op muziek van zijn broer Guus.

Op de foto voorzitter N.Crijns en burgemeester A.M.I.H.(Fons) Baeten, Jaarboek Maastricht 1975 blz. 42

 

Bron : Jaarboek Maastricht 1975 blz. 42, Harmonie Kunst Door Oefening

Nao Bove

Aonvaank